English version
Зустріч міського голови з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

28 вересня 2018 року відбулася зустріч Сумського міського голови Олександра Лисенка з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком, керівником відділу політики, економіки та культури Посольства Канади в Україні Русланом Кацом та асистентом і перекладачем Посла Іриною Лаврів. На засіданні « круглого столу» також були присутні перший заступник міського голови Володимир Войтенко, начальник управління економіки, інвестицій та фінансів програм соціального захисту департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса Скиртач та заступник начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства департаменту фінансів, економіки та інвестицій Катерина Гаврилова.

У ході розмови гостей ознайомили з основними характеристиками соціально-економічного розвитку міста Суми, його економічним та інвестиційним потенціалом. Останнім часом окрема увага приділяється питанням енергоефективності та енергозбереження задля сталого енергетичного розвитку міста, раціонального використання енергоресурсів, зменшення рівня викидів парникових газів, упровадження ефективної системи енергоменеджменту в бюджетних установах і закладах, які були обговорені з офіційними представниками посольства Канади в Україні під час зустрічі.

На даний час місто Суми займає активну позицію в залученні коштів на реалізацію проектів з енергозбереження, розвитку муніципальної інфраструктури, активізації економічного розвитку тощо. Наразі впроваджуються комплексні заходи з реалізації чітко визначених енергетичних та кліматичних цілей розвитку міста, зменшення енергоспоживання та викидів вуглекислого газу на території міста, для ознайомлення пілотних міст із запланованою діяльністю, планування спільної роботи та подальших кроків.

За словами Посла місто Суми помітно розвивається і невдовзі за його сприяння ми зможемо знайти нових партнерів у Канаді для підтримки програм взаємного обміну досвідом, реалізації спільних проектів та програм у галузях культури, спорту, туризму, освіти, охорони здоров’я, місцевого самоврядування, економіки, розвитку підприємництва та інших сферах.