English version
Візит представників Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) до м. Суми з метою обговорення підготовки проекту «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми»

16 листопада 2018 року Сумський міський голова -  Олександр Лисенко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Олександр Журба зустрілися з представниками Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) - Матті Іікканеном - експертом НЕФКО з проектів у водному секторі та Сергієм Зимою - радником НЕФКО з проектів у водному секторі. На зустрічі також були присутні представники департаменту інфраструктури міста, департаменту фінансів, економіки та інвестицій та КП «Міськводоканал» СМР.

Це була перша зустріч у рамках підготовки проекту «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми», що планується реалізувати за новою Програмою фінансування з Інвестиційного фонду сусідства ЄС. Сергій Зима розповів про напрями роботи Північної екологічної фінансової корпорації і про основні умови кредитування. Зараз представниками НЕФКО ведеться відбір 11 міст, які прийматимуть участь в проекті, серед них і м. Суми.

За словами Експерта НЕФКО з проектів у водному секторі Матті Іікканена, основною метою програми є енергозбереження, не менш важливим є зменшення навантаження на навколишнє середовище.

Наприкінці зустрічі Сумський міський голова засвідчив готовність міста до співпраці у рамках проекту «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми» та запевнив, що місто готове забезпечити співфінансування проекту та висловив надію, що  реалізація даного проекту буде вдалою та корисною для міста, для громади.

Spoiler!

 

Spoiler!

 

Spoiler!