English version
Дні Сталої енергії 2020

     Суми, як підписант європейської ініціативи Угоди мерів з 2015 року, шостий рік поспіль згуртовує громаду щодо відзначення Європейського тижня сталої енергії, що у 2020 році офіційно відкривається 22 червня та проходить під гаслом «За межами кризи: чиста енергія для зеленого відновлення та зростання».

     Це найбільший захід, присвячений відновлювальним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами. Він об’єднує державні органи, приватні компанії, неурядові організації та споживачів для просування ідей енергоефективності та популяризації відновлювальних джерел для отримання чистої, безпечної, ефективної енергії та адаптації до змін клімату.

     У цьому році, через пандемію Сovid-2019, Дні сталої енергії у Сумській міській об’єднаній територіальній громаді відбуваються в новому онлайн форматі. Місто підготувало цілу низку цікавих заходів на енергоефективну та природоохоронну тематику, розрахованих на різні вікові категорії споживачів, дітей, молодь, громадськість. Ми поширюємо інформацію про досягнення у зменшенні споживання енергоресурсів у багатоквартирних будинках, про інші можливості впровадження енергоефективних заходів, які підтримує Європейський Союз в Україні, про енергоефективність та важливість збереження довкілля для того, щоб Ви знали більше як зберегти тепло у своєму будинку, як стати відповідальним споживачем енергоресурсів, які звички дружні до природи мають стати вашим повсякденним життям. Особлива роль у вирішенні проблем раціонального використання ресурсів та охорони природи належить не лише владі й уряду, але й кожному з нас, адже тільки разом ми можемо досягти результатів. Спільні зусилля в рамках Тижня роблять свій важливий внесок у стале енергетичне майбутнє України.

     Запрошуємо всіх долучитись до Днів Сталої енергії, стати частиною Європейського руху за енергоефективність!

Програма заходу