English version
Заключний візит експертів команди підтримки програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти»

У рамках грантового проєкту Європейського Союзу «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» 02.12.2021 з робочим візитом місто Суми відвідали експерти команди підтримки програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» – Дмитро ІВАНЕНКО та Андрій УДОВИК. В рамках візиту експерти здійснили заключний моніторинг якості будівельних робіт на об’єктах проєкту – школах КУ ССШ №7, КУ ЗОШ №20 та КУ ССШ №9.

Варто відзначити, що за результатами поточного моніторингу, з початком опалювального сезону, енергоспоживання термомодернізованих в рамках проєкту шкіл №7 та №9 зменшилося на 32-40%.

Окрім моніторингу якості робіт з підвищення енергоефективності шкіл – об’єктів проєкту, для працівників відповідальних за господарську роботу у термомодернізованих закладах освіти, культури та охорони здоров’я міста Суми технічним експертом команди підтримки – Андрієм Удовиком, проведено навчальний семінар «Експлуатація термомодернізованих будівель».

У рамках фінального візиту, ключовий експерт команди підтримки програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Дмитро ІВАНЕНКО відмітив високу якість виконаних робіт, подякував команді проєкту за ефективність та злагодженість у впровадженні проєкту та вручив директору Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Світлані ЛИПОВІЙ почесну грамоту за успішну реалізацію проєкту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».

Нагадаємо, що проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» розраховано на 45 місяці, загальна вартість проекту складає 1,64 млн євро, з них майже 1,15 млн євро покриває грант Європейського Союзу, ще 490,6 тис. євро – співфінансування за рахунок коштів бюджету Сумської міської територіальної громади. Очікується, що термомодернізація сумських шкіл дозволить скоротити споживання енергоресурсів і, як наслідок, зменшити викиди СО2 та скоротити річні видатки на паливно-енергетичні ресурси. Крім того, проект також сприятиме покращенню умов перебування учнів та персоналу у приміщеннях навчальних закладів. Проект реалізується управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради за координації Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради.