English version
У місті Люблін відбувся VIIІ Конгрес ініціатив Східної Європи

На запрошення адміністрації дружнього міста Люблін (Польща) 23-24 вересня делегація від Сумської міської ради взяла участь у VIII Конгресі ініціатив Східної Європи, який є місцем натхнення та обміну ідеями у сфері міжнародного співробітництва та виступає платформою для налагодження стійких транскордонних відносин між країнами Східної Європи. Учасниками Конгресу стали представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради, які мали можливість поширити інформацію про інвестиційні можливості міста Суми.

Під час VIII Конгресу ініціатив Східної Європи задля демонстрації значимості регіонального співробітництва країн ЄС з сусідніми країнами Східного партнерства та ефективного сприяння залученню довгострокових партнерських відносин на багатьох рівнях були оговорені дискусійні лінії, пов'язані з економічним співробітництвом, спадщиною і примиренням, регіональними партнерствами, освітою та наукою.

Враховуючи те, що VIII Конгрес ініціатив Східної Європи проходив у рік 450-річчя Люблінської унії, справжньою перлиною відкриття Конгресу став історичний хєппенинг «Жива картина – Люблінська Унія» Яна Матейки, у якому взяли участь як професійні артисти, так і запрошені гості та учасники Конгресу, у тому числі і представники органів місцевого самоврядування України.

Відкриттям другого дня Конгресу стала лекція на тему «Майбутнє Європи у тіні Brexit» почесного гостя Данути Хюбнер – першого польського комісара з регіональної політики у Європейському союзі, члена Європарламенту 7-го, 8-го та 9-го скликань.

Окрім того, на цьогорічному Конгресі ініціатив Східної Європи була започаткована нова програмна лінія Lub-Invest, у якій для активізації торгівлі з партнерами країн Східної Європи взяли участь представники бізнесу з міста Суми, а саме ТОВ «Керамейя».