English version
У Сумському міському Палаці для дітей та юнацтва було вручено подарунки від муніципалітету та дітей міста Целлє

13 грудня 2022 року у Сумському міському Палаці для дітей та юнацтва відбулася незначна на перший погляд подія, яка має цікаву історію та несподіваний кінець.

Місто Суми має давні партнерські зв’язки з німецьким містом Целлє. Дружба між містами триває вже понад 30 років. І як то кажуть – друг пізнається в біді, і це не на словах, а на справах довели наші німецькі партнери. З перших днів повномасштабного вторгнення, вони не стояли осторонь і почали збір першого гуманітарного вантажу, який вже на початку квітня прибув до міста Суми. Потім були ще два гуманітарні вантажі, якими передавались надзвичайно важливі для громади товари, медикаменти, продукти тощо.

У міста Целлє є давня традиція – мерія щороку проводить конкурс малюнків на різдвяну тематику серед школярів міста, за результатами конкурсу обирається 3-4 малюнка, які стають макетами для вітальних різдвяних листівок від міста Цєлле. І от восени цього року наші німецькі партнери запропонували розмістити на своїх вітальних листівках малюнки сумських дітей. Отримавши малюнки вихованців Сумського міського Палацу для дітей та юнацтва, працівники муніципалітету міста Целлє були вражені не тільки майстерністю маленьких художників, але і яскравими фарбами, ніжністю та добротою, якими пронизана кожна робота. Кожен малюнок був унікальним і обрати серед 13 робіт 3-4 було неможливо, тому місто Целлє вирішило всі малюнки юних сумчан взяти за макети для вітальних листівок.

Але на цьому несподіванки і сюрпризи не скінчилися. Наприкінці листопада прийшов черговий гуманітарний вантаж від міста Целлє, в якому серед іншого були подарунки від муніципалітету та дітей міста Целлє вихованцям Сумського міського Палацу для дітей та юнацтва - юним авторам малюнків. Саме їх 13 грудня вручали заступники міського голови Віра МОТРЕЧКО та Станіслав ПОЛЯКОВ в Сумському міському Палаці для дітей та юнацтва.

Здавалося б кінець історії? Але ні, адже напередодні даної церемонії було отримано листа, в якому доктор Ніггє, обербургомістр міста Целлє, особисто подякував за надзвичайні малюнки та повідомив, що муніципалітет міста Целлє перерахує 500 євро на рахунок Сумського міського Палацу для дітей та юнацтва на власні потреби закладу.