English version
Нарада у м. Київ в рамках реалізації проєкту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми»

26 листопада 2019 року у м. Київ, у рамках реалізації проєкту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми» відбулася нарада за участю представників Європейського інвестиційного банку, ГУПП, Команди Консультантів COWI та Консультантів, що надають технічну підтримку відповідно до підписаної Угоди про співпрацю між Європейським інвестиційним банком, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Сумською міською радою. Сумську міську раду, як Кінцевого Бенефіціара проєкту на нараді представили заступник директора департаменту – начальник управління економіки, інвестицій та фінансів програм соціального захисту департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Лариса Скиртач та інспектор виробничо-технічного відділу управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, заступник керівника Групи реалізації проекту - менеджер проекту Олег Максимовський.

Під час зустрічі керівник команди експертів, що надають технічну підтримку реалізації проекту для Сумської міської ради, Клаудіо Рочас доповів про результати роботи команди експертів за перші півроку, зокрема щодо оновлення техніко – економічного обґрунтування проекту, стану підготовки відповідних планів (соціально – економічного менеджменту, охорони навколишнього природного середовища, управління відходами та залучення зацікавлених осіб – документів), що вимагаються Європейським Інвестиційним банком для отримання першого траншу кредитних коштів.

Враховуючи те, що практично завершено розробку проєктної документації по ДНЗ № 30 та проведені геометричні обміри будівель інших садків - учасників проєкту, учасники зустрічі дійшли згоди, що доцільно доопрацювати техніко-економічне обґрунтування проєкту. З цією метою команда експертів перегляне проєктну документацію по ДНЗ № 30 та застосує той самий підхід до інших об’єктів проєкту. Також були узгоджені дати візитів консультантів технічної допомоги до міста Суми в грудні 2019 року.

Крім того, ключовий експерт команди підтримки В’ячеслав Шокін коротко проінформував присутніх щодо основних питань, пов’язаних із стратегією закупівель за проектом та орієнтовними термінами їх проведення.