English version
МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД К.КОНДАКОВА ЗАПРОШУЄ ВСІХ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ЕКОЛОГІЧНОМУ КОНКУРСІ - ГРАНТ ECONATION!

Команда Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова переймається питанням охорони навколишнього середовища та збереження нашої планети для наступних поколінь. Адже стрімкий розвиток людської цивілізації веде до руйнування планети – нашого єдиного будинку в цьому всесвіті. Ми впевнені, що екологічний спосіб життя, націлений на збереження природи, допоможе у вирішенні питання покращення екологічної ситуації в нашій країні та у всьому світі. Саме тому, в рамках програми «Розвиток науки і техніки», ми організували для всіх креативних винахідників всеукраїнський екологічний конкурс-грант EcoNation!

Мета проекту: - Вирішення нагальних питань охорони навколишнього середовища; - Підтримка інноваційних діяльності; - Формування у людей екологічної культури та активної життєвої позиції по відношенню до глобальних питань, що стоять перед людством.

Проект націлений змінити екологічну ситуацію на планеті та сприяти розвитку наукового потенціалу молодих вчених у галузі природоохоронної та екологічної діяльності.

До участі у конкурсі запрошено школярів, студентів, наукових співробітників, IT-фахівців, а також усіх небайдужих до питання охорони природи.

Завдання конкурсу:

- Пропаганда принципів екологічної відповідальності та розвитку еко-свідомості; - Розвиток творчого підходу до вирішення екологічних питань; - Формування позитивного ставлення до екології; - Виявлення новітніх методів та ідей для збереження навколишнього середовища; - Залучення кожного українця до вирішення екологічних питань сучасності; - Формування інформаційного та змістовного поля для дискусій в МАН України.

Вимоги до конкурсних робіт:

- Яскравий творчий проект, здатний розгорнути свідомість українців до екологічного способу життя; - Сприяє зниженню екологічного сліду людини або продукту; - За допомогою Вашого проекту планета стане чистішою та здоровішою; - Ваш проект сприятиме зниженню споживчого зростання; - Ваш проект формує позитивне ставлення людей до екології; - Ваш проект життєздатний та реальний; - Ваш проект не містить політичного чи релігійного контексту.

Конкурс складається з 2 блоків: IT-стартапи та наукові/практичні винаходи.

Вік учасників: від 15 до 85 років.

Розмір гранту варіюється:

Командні проекти : - Переможець серед стартапів до 25 років – 25 000 грн. - Переможець серед стартапів після 25 років – 25 000 грн. - Переможець серед проектів винаходів - школярі – 10 000 грн. - Переможець серед проектів винаходів - студенти – 20 000 грн. - Переможець серед проектів винаходів - старше 25 років – 20 000 грн. - Переможець серед одиночних робіт отримує грант від партнера конкурсу.

Ключовими критеріями відбору проектів є:

- Творчий підхід до вирішення питань по заданій темі; - Позитивна направленість; - Технологічна оснащеність; - Екологічна ефективність; - Економічна доцільність; - Інноваційність рішень; - Можливість реалізації проекту; - Відповідність вимогам оформлення.

Для участі потрібно:

- Заповнити анкету учасника (для того, щоб мати можливість отримувати консультації від організаторів та спеціалістів проекту); - Подати проект (заповнити згідно аплікаційної форми та надіслати на tender@kondakov.ua).

Структура проекту «EcoNation»:

3 березня – старт проекту. 25 жовтня – перший (он-лайн) відбір проектів. 27 жовтня – оголошення учасників фіналу. 25 листопада – фінал (2-й етап відбору). В цей же день пройде церемонія нагородження переможців.

З 1-го числа кожного місяця стартуватиме додаткова активність. (слідкуйте за новинами на сайті, соціальних мережах, або заповніть анкету для того, щоб отримувати електронну розсилку)

Більш детально можна ознайомитися за наступним веб посиланням: http://www.menr.gov.ua/press-center/news/150-news28/2386-mizhnarodnyi-blahodiinyi-fond-k-kondakova-zaproshuie-vsikh-vziaty-uchast-u-vseukrainskomu-ekolohichnomu-konkursi-hrant-econation