English version
Другий робочий візит Консультантів технічної підтримки в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми»

З 04 по 06 червня у місті Суми перебували консультанти, які надають технічну підтримку відповідно до Угоди про співпрацю між Європейським інвестиційним банком, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Сумською міською радою щодо консультаційних послуг для реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми».

Упродовж трьох днів керівник групи експертів Клаудіо Рочас, ключовий експерт Василь Степаненко та помічник ключового експерта Олена Тутова разом з членами групи реалізації проекту працювали над визначенням обсягу інвестиційних витрат на реалізацію проекту, провели тренінг з розробки плану залучення зацікавлених сторін, основ фінансового менеджменту в рамках реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми».

Завершили свій візит до міста Суми консультанти обговоренням наступних кроків щодо проекту, зокрема підготовка тренінгу із  закупівель та управління проектами в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України (ПРМІУ), який відбудеться в м. Суми наприкінці липня. Планується, що у тренінгу візьмуть участь представники груп реалізації проекту з інших міст, що приймають участь у ПРМІУ, представники Групи управління та підтримки проекту та незалежні консультанти, що надають підтримку в реалізації ПРМІУ.

*Нагадаємо, що відповідно до умов Угоди про співпрацю між Європейським інвестиційним банком, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Сумською міською радою щодо консультаційних послуг для реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми»  за рахунок коштів Європейського Союзу місто Суми отримає технічну підтримку загальною вартістю послуг до 220 тис. євро на:

-        підтримку групи реалізації проекту;

-        підготовку технічної документації;

-        рекомендації щодо стратегії закупівель;

-        підтримку закупівель.