English version
29 грудня 2020 року підписано Кредитний договір між Північною екологічною фінансовою корпорацією та Сумською міською радою

У рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) за проєктом «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми (реконструкція міських каналізаційних очисних споруд комунального підприємства «Міськводоканал» Сумської міської ради потужністю 60 000 м3/добу з виділенням першої черги будівництва потужністю 30 000 м3/добу у м. Суми вул. Гамалія, буд. 40)» 29 грудня 2020 року підписано Кредитний договір між Північною екологічною фінансовою корпорацією та Сумською міською радою про залучення кредитних коштів НЕФКО в сумі 1,5 млн. євро, які будуть спрямовані на  реконструкцію окремих елементів та заміну обладнання міських очисних споруд. Також, додатково до кредитних коштів Європейський Союз надасть грант у сумі до 300 тис. євро. Головною метою проєкту є покращення екологічних показників після реконструкції очисних споруд каналізації.

Оскільки даний проєкт реалізується в рамках водної Програми НЕФКО-ЄС «Інвестиційна платформа добросусідства» (NIP), місту Суми буде надано технічну підтримку, зокрема, призначеним НЕФКО консультантом – компанією НІРАС буде розроблено Програму корпоративного розвитку, яка має на меті розробку Планів безпеки води, фінансових моделей для водоканалів, Планів управління бездоходною водою, а також проведення низки тренінгів для фахівців водоканалів.