Звіт про участь Сумської міської ради в німецькій програмі Служби Старших Експертів (SES)
Завдяки участі Сумської міської ради в німецькій програмі Служби Старших Експертів (SES) з 10 по 30 квітня учні та майстри виробничого навчання у професійно-технічних навчальних закладах нашого міста отримали чудову нагоду стати учасниками цілого ряду майстер-класів з приготування страв німецької кухні за участю іноземного експерта-консультанта Карл-Хайнца Вестенхофера.
Пан Карл наряду з необхідними професійними знаннями володіє багаторічним досвідом з навчання персоналу кухні. Оскільки він є власником Служби Party-Service і працює керівником великої фабрики-кухні в його основні обов'язки входить приготування різноманітної і корисної їжі, а також правильне зберігання харчових продуктів. Крім того, він володіє багатим досвідом, який здобув працюючи протягом кількох років кухарем на пасажирському та комбінованих судах.
На базі ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» (№12), ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (№16), ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» (№2), ДНЗ «Хіміко-технологічний центр ПТО»(№1), ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» (№6) пан Карл провів майстер-класи з приготування баварських (мюнхенських) ковбасок, гуляша та інших м’ясних блюд, соусів, крем-супів, австрійської випічки та десертів. Також учні прослухали лекції та переглянули відео-уроки щодо європейських стандартів, норм санітарії та гігієни.
З метою ознайомлення з європейськими стандартами освіти, якості надання послуг, впровадження сучасних технологій приготування їжі відбулася зустріч іноземного експерта зі студентами факультету харчових технологій СНАУ. Також міжнародний експерт став почесним гостем ІІІ щорічного благодійного фестивалю вуличної їжі «Квітень Суми Фест – 2017», що відбувся у парку «Казка» 22 квітня.
25 квітня було проведено засідання круглого столу «Упровадження елементів дуальної форми навчання: цілі, завдання», на якому Карл-Хайнц Вестенхофер розповів керівникам закладів ПТО та роботодавцям про систему професійної освіти в Німеччині. На базі приватних закладів громадського харчування (піцерія «Сімбіозі», ресторанний комплекс «Ille de France») було проведено навчальні заняття для учнів ПТНЗ з метою апробації впровадження елементів дуальної системи навчання, обговорено шляхи підвищення якості освіти учнів та залучення до цього процесу замовників робітничих кадрів (стейкхолдерів).
На базі ДНЗ №18 «Зірниця» та ЗОШ №23 SES-експерт провів лекції для кухарів щодо особливостей організації харчування в закладах освіти Німеччини (фабрики-кухні).
Залучення міжнародного експерта в галузі «Освіта» сприяла підвищенню якості підготовки робітничих кадрів у м. Суми, поширенню європейського досвіду та налагодженню міжнародних зв’язків.
Поділитись:
Дата:
03.05.2017